Wat is het?

CyberSecurity, het beschermen en beveiligen van computers, servers, mobiele apparaten, systemen, netwerken en (cloud)data tegen aantasting of aanvallen, is een hot-topic! En niet alleen voor grote organisaties, zowel de behoefte als de vraag van middelgrote en kleine organisaties neemt alleen maar toe. Ook is tegenwoordig iedereen altijd met elkaar verbonden en daarmee wordt niet steeds meer persoonlijke én bedrijfskritische informatie benaderd, gemaakt en opgeslagen; op allerlei apparaten. Net als het aantal en type (virus, DDos, spam, ransomware, phishing etc) aanvallen dat continue stijgt; de gehele security scope wordt steeds groter. Daarbij komt dat er ondertussen bijna net zoveel organisaties als oplossingen zijn; preventie en/of detectie en/of response en/of herstel is waar vaak al de eerste keuze gemaakt moeten worden. 

Preventie, Detectie, Response en Herstel

Dit zijn eigenlijk alle stappen die je hebt bij een complete en volledige CyberSecurity Service. Vooraf (Preventie) kun je maatregelen nemen om incidenten te voorkomen en de infrastructuur dusdanig inrichten dat veel aanvallen geblokt worden voordat ze plaatsvinden. Maar als er dan toch een incident plaatvindt moet je deze wel kunnen herkennen (Detectie) en analyseren om daarna er effectief en snel op te kunnen reageren (Response), waardoor je eventuele negatieve impact van het indicent kunt beperken. Eventuele schade dient vervolgens wel gerepareerd (Herstel) te worden en tegelijkertijd dienen er maatregelen ingevoerd te worden om eenzelfde incident in de toekomst te voorkomen (terug bij Preventie). Een gedegen keuze in type benodigde beveiliging en waar voor uw organisatie de grootste beveilingsrisico's liggen is dan ook zeker geen overbodige stap. Aan de hand van die analyse kunt u kijken welke oplossing in ons assortiment het beste aansluit bij de echte behoeftes. 

Email Security

Email is altijd al een populaire methode geweest om de beveiliging van organisaties te omzeilen. Het gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) tools zoals Chat-GPT en de toenemende populariteit van clouddiensten hebben spam en phishing-e-mails nog veel gevaarlijker gemaakt. En ook al ben je momenteel best tevreden over de bestaande oplossingen, bedenk dat ieder bedrijf momenteel hiermee te maken heeft. Sta er voor open om hierover na te denken, en stel je de vraag: wat is het risico en wat zijn de mogelijke gevolgen van dat ene onoplettende *klik*-moment van een gebruiker…?

Waarom wil je de email beveiligen?

Volgens diverse onderzoeken is al duidelijk geworden dat de grootste kans dat een bedrijf last krijgt van spam, scam, phishing of een virus via de email is. Dit is natuurlijk een eenvoudig bruikbare tool voor kwaadwillenden: het kost bijna niets, de pakkans is klein en adreslijsten zijn voor een prikkie te koop. Geen wonder dat slechts een fractie van de email die dagelijks verzonden wordt legitieme mail is. Dat je deze mail nog leest zou bijna onmogelijk zijn, wanneer de basis filters niet al de bulk aan ongewenste mail wegfilteren.

Ja maar, het werkt toch....?

Wanneer je het met klanten over email security hebt is het meest gehoorde argument dat de 'dienst' (Microsoft/Google/...) het toch al goed doet, en dat de medewerkers al getraind zijn. Die herkennen die slechte mails best wel... Echter het blijkt dat het gebruik van nieuwe tools zoals ChatGPT het super eenvoudig maken om een best goed vormgegeven verhaal te laten maken, zelfs in een onbekende taal. Aangevuld met wat gerichte informatie en een domeinnaam die 0ngeIof3l1jk g0ed op de originele domeinnaam lijkt, kun je ver komen. En 0,1% succesvolle spam clicks lijkt best weinig, maar met 100.000 mails heb je snel enkele potentiële targets te pakken. Door betere, vaak niet van echt te onderscheiden mails is op dat zeldzame onoplettende moment, ook na training, die ene klik vaak al voldoende...

Cloud hosters staan geen 3rd party tools toe...

Dat was tot voor kort een geldig argument. Onder andere Microsoft en Google hielden de toegang tot de diensten goed gesloten. Eigen algoritmen zorgden ervoor dat ze de 'beste' oplossing voor de eindgebruikers toepasten. Het nadeel daarvan is dat wanneer iemand erachter is gekomen hoe je onopgemerkt aan die beveiliging voorbij komt, ineens alle mailboxen op dat platform een target zijn. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen beschikbaar waardoor een extra securitylaag eenvoudig kan worden toegevoegd, denk daarbij aan Bitdefender en Cloudflare!

Onze oplossingen

Uw werknemers, partners en klanten hebben een netwerk nodig dat veilig, snel en betrouwbaar is, zeker nu nagenoeg alle applicaties én gebruikers zich overal bevinden. Toen deze verschuiving zich enige jaren geleden begon bleken de "traditionele" beveilingsmethoden - die veelal de locatie centraal zetten, zoals VPNs, firewalls en webproxies - niet afdoende. Tegenwoordig is het zero-trust security concept een opkomende oplossing als totaalconcept. Maar ook (alleen) detectie wordt bij iedereen steeds belangrijker en met name de snelheid ervan, ook bij de mobiele eindpunten. En ook voor kleinere organisaties, die dit misschien als (24x7) service willen afnemen bij een MS(S)P. Vergeet ook niet de meest simpele maatregelen die men kan nemen bij de bescherming, te weten back-up; een basisvoorwaarde die wel gedegen invulling behoeft. Of het monitoren en rapporteren van beveiligingscompliancy voor audits niet te vergeten. Kortom, meer dan genoeg voor veel verschillende behoeftes.

Een optimale gebruikerservaring betekent natuurlijk ook geïntegreerde, onzichtbare maar efficiënte beveiliging en snelle werking van alle applicaties, infrastructuur en (web)sites. Met de toename in het gebruik van cloud-gebaseerde (SaaS) applicaties en netwerken, wordt de beveiliging steeds complexer en tegelijkertijd is de performance niet altijd optimaal. ECloudflare beveiligt, verzekert de betrouwbaarheid en verbetert de prestaties van uw naar buiten toe gerichte bronnen, zoals websites, API's en applicaties. Cloudflare beschermt ook uw interne bronnen, zoals applicaties achter de firewall, teams en apparaten. Daarnaast is Cloudflare uw platform voor het ontwikkelen van wereldwijd schaalbare applicaties.

Het 24x7 en real-time hebben van inzicht en controle op een IT infrastructuur is belangrijker dan ooit! Wat gebeurt er op mijn netwerk? Is er een hacker actief? Zien we verdachte activiteiten? Dit zijn slechts een paar van de belangrijke vragen. Wilt u ernstige schade aan uw organisatie, door bijvoorbeeld een gerichte aanval (Advanced Persisten Threat), beperken of zelfs elimineren? Dan is het belangrijk cyberdreigingen in een zeer vroeg stadium te detecteren en direct in te grijpen. Het NovaCommand security platform biedt u een 360-gradenbeeld over uw IT infrastructuur en activiteiten. Met een combinatie van AI & MLtechnologie, bent u voorbereid op geavanceerde ransomware-aanvallen en elke andere cyberdreiging.

Het beheer & monitoring van mobiele eindpunten en de beveiliging van die eindpunten zijn tot op heden gescheiden oplossingen geweest. Niet alleen omdat het vaak door meerdere fabrikanten werd geleverd, maar ook door verschillende type beheerders werd ondersteund. En als je een totaalproduct tegenkomt, dan is het vaak niet alleen zeer complex, maar ook duur. Maar nu hebben we Chimpa! Chimpa is een UEM (Unified Endpoint Management), EMM (Enterprise Mobility Management), MDM (Mobile Device Management) én MTD (Mobile Threat Defense) SaaS-oplossing met ondersteuning voor Android-, iOS- en Windows-apparaten. Dit alles als Software-as-a-Service voor partners en MSPs, eenvoudig op te zetten en kosteneffectief. Vindt je andere oplossingen (als Intune or VMware) te complex of te prijzig? Dan biedt Chimpa voor jou zeker een oplossing!

AV of endpoint-bescherming is niet voldoende om nieuwe ransomware, zero day-exploits of bestandsloze aanvallen tegen te houden. Bitdefender MSP Security laat Managed Service Providers (MS(S)P's) deze dreigingen effectiever tegenhouden dankzij de uitgebreide reeks lagen die hardening, preventie en detectie bieden, en de op machine-learning en gedrag gebaseerde technologieën, die over een periode van meer dan 10 jaar zijn vervolmaakt, aan de hand van gegevens van meer dan 500 miljoen apparaten. Gebruik een enkelvoudige MSP GravityZone-console, geïntegreerd met RMM-tools, om klanten beter te beschermen, taken te stroomlijnen en inkomsten te laten groeien.

Top